Route Casa del Fonte

VLIEGEN 

Le Marche is door middel van meerdere vliegvelden te bereiken. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Ancona Falconara airport, dit ligt op circa 35 minuten bij Casa del Fonte vandaan.  Ook het vliegveld van Bologna is een goede optie om bij de Casa te komen maar ligt iets verder namelijk op een uur en drie kwartier rijden. 

Ryanair vliegt op beide vliegvelden.  KLM vliegt vanaf Amsterdam naar Bologna meerdere keren per dag en Transavia vliegt vanaf Eindhoven naar Bologna. Ook de Transavia vlucht vanaf Rotterdam naar Perugia is een goede optie. Perugia ligt 100 km van de Casa vandaan en daardoor perfect om mee te vliegen.

Alle vluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam, Weeze, Eindhoven & Charleroi naar Le Marche duren ongeveer ander half uur.

Vervoer van het vliegveld naar Casa del Fonte. 

Op het vliegveld kunt u gemakkelijk een auto huren. Let op: een auto boeken met een creditcard op naam van iemand anders wordt niet geaccepteerd, ze zijn in Italië ontzettend streng. Alleen een creditcard (debetcard is ook niet geldig) op naam van de hoofdboeker/rijder is geldig. Daarnaast moet zowel de huur van de auto als de autorisatie van de borg van dezelfde creditcard betaald worden.

Een taxirit retour tot max 8 personen van en naar Ancona Airport kost rond de 150 euro. Vanaf Bologna Airport is er ook een zeer snelle en voordelige treinverbinding naar Senigallia, de kosten bedragen rond de 30 euro voor retourtje. Vanaf Senigallia is het voor ons gemakkelijk je even op te pikken. 

AUTO 

Wilt u liever met de auto naar Le Marche reizen? Dan heeft u meerdere routes die u kunt volgen. U kunt zowel over Zwitserland als over Oostenrijk naar Le Marche reizen. De kortste route is over Zwitserland door de Gotthard tunnel. Dit is echter niet de meest plezierig weg.  Er kunnen lange files staan voor de tunnel.
Via Oostenrijk gaat u over de Brenner, of als u minder haast heeft de Fernnpas (mooie route). 

Welke route u ook kiest u rijdt uiteindelijk via Bologna naar de A14. De A14 loopt helemaal van noord naar zuid via de kust van Le Marche. Haaks op de A14 treft u de provinciale weg van Mondolfo die u rechtstreeks naar Corinaldo leidt. 

In Italie moet u voor de grote snelwegen tol betalen ofwel de weg van Milaan-Bologna-Ancona betekent ongeveer 30 euro aan tol te betalen. Er zijn 3 soorten mogelijkheden bij de tolpoorten; Telepass - Carte - Contant. De snelste manier is om een Telepass te bestellen in Nederland waarbij je het kastje op de voorruit plakt en rijdt u als een echte Italiaan door de poorten heen met de minst lange rijen. Te boeken via tolltickets.com (zie ook link bij het woord Telepass).

Andere optie is de Carte ofwel een creditcard (check wel het creditcard logo of deze er bij staat) of een Viacard wat een betaalkaart is in Italie en verkrijgbaar is bij de servicestations langs de snelweg en veelal bij de Tabacchi (te herkennen aan een T in een dorp waar tabak wordt verkocht). De laatste optie is de contant betalen optie middels een automaat of een hokje waar daadwerkelijk een persoon aanwezig is.
Voor problemen en of vragen over de kaarten, mislukte betalingen kunt u ook terecht bij de service kantoren langs de snelweg te herkennen aan Punto Blu (blauwe stip).


Let op voor zowel Zwitserland (40 euro per jaar) als Oostenrijk (9 euro per week) is er een vignet nodig, week - 10 dagen - 2 maanden of jaarvignetten zijn er mogelijk. Deze zijn aan te schaffen bij de ANWB of aan de grens.

Hulp nodig met een vlucht of geschikte route of hotelovernachting? Laat het ons weten en we helpen je graag op weg! 

Mail ons! 


 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail