Benvenuti a Casa del Fonte

Dorme bene, Ama molto, Ridi spesso


Bed & Breakfast in Le Marche - Italia 

Tussen Urbino en Ancona, op slechts 15 minuten rijden van de Adriatische zee en 35 minuten van Apennijnen ligt in het prachtige middeleeuwse dorp Corinaldo, onze kleinschalige Bed & Breakfast Casa del Fonte. 

B&B Casa del Fonte is een oude boerderij tenmidden van een grote tuin vol met fruitbomen en olijfbomen. Het is het laatste huis aan de weg en ligt volledig vrij tussen de heuvels van Le Marche. Onze accommodatie heeft een appartement, een studio, twee B&B kamers, drie volledig ingerichte tunneltenten, grote buiten keuken en een zwembad met een oneindig uitzicht. 

Na jaren dromen van een eigen B&B in Italie hebben we in de zomer van 2016 de knoop doorgehakt en zijn we op zoek gegaan naar de, voor ons perfecte “Casa”. Op slag verliefd waren we op dit prachtige huis en haar unieke omgeving, we wisten het vanaf de eerste seconden dat we aankwamen, hier gaan we met onze dochtertjes wonen! 

Wij zelf zijn echte levensgenieters, la Dolce Vita, gastvrijheid, gezelligheid, moois om ons heen en heerlijk eten daar draait het om en dat is ook precies wat we onze gasten willen meegeven. 

Dus ben je op zoek naar Italiaanse zon, zee, strand, lekker eten, of juist heel actief wandelen, klimmen, fietsen, paardrijden of toch meer cultureel, op zoek gaan naar waar de Renaissance begonnen is, middeleeuwse dorpen bezoeken bij ons kan het allemaal. B&B Casa del Fonte is zeer centraal gelegen dat alles binnen een uur te bereiken is. 

Met 15 minuten ben je in de bruisende badplaats Senigalia met veel fantastische visrestaurants en leuke marktjes. Binnen 40 minuten loop je door de schilderachtige straatjes van Urbino in de voetsporen van Rafael. 

Ryanair vliegt uiterst voordelig in 1.5 uur van Weeze (of Brussel/Charleroi) naar Ancona, dat maar 35 minuten bij ons vandaan ligt. Maar ook KLM, Alitalia en ook Transavia vliegen op Amsterdam - Bologna en dat is 2 uur bij ons vandaan.  Rijden is natuurlijk ook een optie, binnen een dag ben je vanuit Nederland bij ons. 

Ons hart is niet alleen met de prachtige heuvels van Le Marche gevuld maar ook met de schitterende stijlen kliffen en bergen van het Noord Italiaanse Garda meer. Direct aan het meer gelegen, 20 stappen van het water, verhuren wij ook onze stacaravan (max. 6 personen)  en is het ook mogelijk om tegen een zeer gunstig tarief een combinatiereis te maken. Bijvoorbeeld een week aan Lago di Garda en een week bij B&B Casa del Fonte in Le Marche mail ons voor alle mogelijkheden.    

Ciao! Wij hopen tot snel! 

 B&B Casa del Fonte 

 Bekijkt u ook eens onze Bed & Breakfast op ZooverTripadvisor en AirBnB voor al onze reviews. 


Nieuws: 

25 januari 

De 10 Allerbeste B&B's volgens Zoover en wij staan ertussen! ✨

Zoover heeft vandaag het lijstje " de 10 allerbeste B&B's in Italië" gepubliceerd en wij staan ertussen! 
Blozend, ongelovig en een traantje wegpinkend van geluk lazen wij dat Zoover ons op nummer 9 heeft geplaatst van de allerbeste B&B's van Italië.

Ontzetten trots & dankbaar zijn we en vanavond trekken we de flessen bubbels open! We willen wederom al onze gasten, vrienden en familie enorm bedanken want zonder hen hadden we het niet gekund!!


20 Januari 

We didn’t realize we were making memories we were just making fun!! 

Golden Award van Zoover & 9,6 Review Award van Booking.com

BEDANKT LIEVE GASTEN, VRIENDEN & FAMILIE! 

We zijn onze gasten enorm dankbaar want door hun mooie recensies hebben we en Golden Award met een rapportcijfer 9,4 van Zoover gekregen en een Guest Review Award met een rapport cijfer 9,6 van Booking.com 

2018 was voor ons een prachtig en onvergetelijk seizoen! 

Het jaar dat we voor het eerst tenten hadden staan en een studio gebouwd werd en van onze gasten de “swich” leerden, dat er voor het eerst getrouwd werd, dat er nieuwe vriendschappen ontstonden, naar bloedmanen werden gekeken, we het weer ochtend hebben zien worden, hardlooprecords werden gevestigd, muziekspelletjes met een hoop droplikeurtjes werden gespeeld, onze dochters verslaafd raakte aan “jachtseizoen”, heel veel kilometers gefietst werden, ziekenhuis bezoeken die gelukkig goed afliepen, kloven en bergen beklommen werden, kilo’s truffels en lasagna gegeten werden, liters wijn van onze buren gedronken werden, traantjes werden weggepinkt bij afscheid en ga zo maar door. 2018 was geweldig! 

Wij zijn onze gasten, vrienden en familie ontzettend dankbaar want zonder hun hadden we dit niet allemaal kunnen realiseren en meemaken! Grazie Mille!!! 

Blog


Terug naar overzicht

21-11-2017

Olijven harken

In een Vespa Ape, zo een typisch Italiaans “driewielscootertje”, komt Mario, onze buurman, met z’n bak vol geladen aan netten en harkjes in alle soorten en maten naar beneden gereden.
Vrijdag was het dan zo ver, onze drie olijfbomen in de tuin worden geplukt. En dat is een serieuze zaak. Toch knap dat er überhaupt bij ons een olijf aan de boom gekomen is gezien ik in Nederland niet eens mijn basilicum plantje van de Albert Heijn in leven kon houden. Gelukkig hebben deze olijfbomen al heel wat jaren erop zitten dat ze een Amsterdams gezin met gemak overleven.

Vakkundig en efficiënt worden er netten onder de boom gelegd en beginnen de mannen flink te harken aan de takken. En met harken bedoel ik ook letterlijk harken, een klein harkje is bevestigd op een bezemsteel en zo worden de takken “geritst” en vallen de olijven in het net. Mario, onze 80 jarige buurman, heeft een ware “olijf gadget”, het is een soort elektrische hark dat rond draait en de olijven gemakkelijk en snel in het net gaan. Gezien de gadget best zwaar is, vraagt Michel nog of hij het even over kan nemen van Mario maar begreep hij met z’n beste Italiaans dat dit speeltje echt voor olijfplukkers voor gevordenen is. Misschien over een jaar of 10?

Na een hele dag olijftakken ritsen, hebben de heren 168 kilo bij elkaar geharkt. En dat van drie bomen! Op ons terras in Nederland hadden we ook twee boompjes (formaat bonsai) maar daar heb ik nog nooit een olijf aan gezien!

Vandaag ging Michel, met onze olijfopbrengst, naar de molen. Daar waar het voor Mario en de “perser” dagelijkse kost is leek het voor ons wel schoolreisje, spannend en stoer op pad! Na drie uur malen, pureren & persen kwam Michel, zo trots als een pauw, thuis met 26 liter van de werkelijk meest overheerlijke olijfolie! Toch knap voor een Amsterdammer ;-)
B&B Casa del FonteTerug naar overzichtKaart
Opbellen
E-mail